Чт. Бер 28th, 2024

Депутати «Європейської Солідарності» одноголосно проголосували за Погорелова – і надали йому статус почесного громадянина міста Ужгород. Рішення прийнято на минулій сесії міської ради, нагородження відбудеться на День міста.В міській раді «ЄС» разом з «ОПЗЖ» входять в сформовану Богданом Андріївим так звану «земельну коаліцію». Як повідомив один з депутатів, представники «ЄС» просили своїх колег, щоб їм дозволили не голосувати за Погорелова.

Однак в «ОПЗЖ» поставили чітку умову: або «ЄС» голосує, або не отримає свою частину грошей за земельні питання після сесії (а це по 1300 дол. на депутата). Зрештою, вся фракція одноголосно проголосувала за Віктора Погорелова.

Цей факт викликав обурення серед виборців партії, адже депутати від «Європейської солідарності» позиціонують себе, як патріотів. Нагадаємо, Віктор Погорелов був міським головою за часів Віктора Януковича, був членом Партії Регіонів.

Під час революції 2014 р. на вимогу ужгородців Погорелова шляхом імпічменту достроково зняли з посади. Його син Андрій зараз очолює ужгородське відділення «ОПЗЖ» і є головою фракції «ОПЗЖ» в мерії.

Жодних публічних пояснень від голови фракції Андрія Риби чи кого-небудь з депутатів від «ЄС» так і не було озвучено.

Як ми вже писали, надання статусу почесного громадянина Погорелову активно підтримав і проштовхував Богдан Андріїв – щоб традиція продовжилась і потім вже йому самому, як міському голові, наступна каденція також надала таке звання. Хоча в положенні про почесного громадянина нема жодної згадки про те, що міські голови повинні отримувати таке звання. Це все є винятково на розсуд депутатів.