Вт. Кві 16th, 2024

Синевирська громада прагне гармонійно розвивати власну територію, як ключову туристичну дестинацію в центрі Українських Карпат. Та повноцінно використовувати історико-культурний потенціал на рівні з природнім, створючи нові туристичні продукти та програми для візитерів, туристів.

Цьому сприятиме реалізація проекту «Інтерпретаційна культурно-пізнавальна мандрівка «Синевир. Горяни» за підтримки Українського культурного фонду. Очікується, що за період реалзації проекту, експертами буде створено декілька нових туристичних маршрутів, що пройдуть територією Синевирської громади.За умовами проекту, це буде кілька маршрутів, а саме: «Синевир – Духовність», «Синевир – Історія», «Синевир – Традиції» та «Синевир – Промисли».

Все це дозволять не лише якісно розкрити історико-культурний потенціал та природню цінність території сіл національного природного парку Синевир, але й збільшити кількість днів, які візитери та туристи зможуть провести на території громади, що у свою чергу позитивно вплине на зростання доходів місцевих підприємців, розширить сезонність туристичних потоків та сприятиме зростанню податків у бюджет громади.

З метою розробки нових туристичних маршрутів та розвитку потенціалу території, у рамках проекту відбудеться тренінг «Інтерпретація культурної та природної спадщини", датипроведення з 25 по 29 серпня 2021 року на території села Синевир.Слідкуйте за новинами реалізації проекту на сторінці: https://www.facebook.com/SynevyrWander/

Довідка: проєкт «Інтерпретаційна культурно-пізнавальна мандрівка «Синевир.Горяни» реалізує Синевирська ТГ за підтримки УКФ.