Чт. Бер 28th, 2024

Начальник управління майна мерії Полтавцева визнала в суді свою вину у вчиненні злочину і щиросердно розкаялась. В 2018 р. Полтавцеву було затримано під час отримання хабаря за передачу в оренду міського майна.

Але за неї заступились в СБУ. Тодішній керівник обласного управління Воєводін сказав прокурору області Гаврилюку, що Полтавцева – агентура СБУ. В результаті справу про хабарництво (від 7 до 12 років) перекваліфікували в шахрайство (до 3 років). Це обійшлося Полтавцевій в 40 000$.

Нещодавно закінчився суд над нею (справу вів суддя Бедьо). В суді Полтавцева повністю визнала свою провину і щиросердно розкаялась. В зв’язку з цим, а також через наявність на утриманні неповнолітньої дитини, враховуючи, що злочин не важкий (саме тому СБУ і тиснуло на прокуратуру, щоб змінити статтю), суддя справу закрив і Полтавцева уникла в’язниці.

Останні пів року в неї почались проблеми і в мерії. Новий заступник мера Іван Шимон (до речі, колишній заступник обласного прокурора), який став куратором управління майна, вимагає в Богдана Андріїва її звільнити і дуже критично висловлюється проти неї на нарадах.

Кримінальну справу закрили по нереабілітуючим обставинам, вона свою провину визнала повністю. Цим самим вона визнала порушення присяги держслужбовця – а це пряма підстава для звільнення. Тим більше, що залишити на посаді людину, яка визнала в суді свою провину у вчиненні злочину – це подальші репутаційні втрати для міського голови. Хоча, в силу своєї нерішучості, він може нічого не робити і залишити все так, як є.

Як стало відомо, депутат Волосянський подав на розгляд сесії вимогу до мера звільнити Полтавцеву у зв’язку з порушенням нею присяги держслужбовця.

Крім того, електронна петиція з вимогою звільнити Полтавцеву набрала необхідну кількість голосів ужгородців і також має бути розглянута міським головою і депутатами.