Пт. Кві 26th, 2024

Новий супердепартамент з бюджетом 300 млн. грн. створять в міській раді Ужгорода. Нову структуру очолить Віталій Гільтайчук – раніше він очолював рятувальний загін в управлінні МНС в Ужгороді, потім був керівником ЖКГ в м. Мукачево, депутатом мукачівської міськради і заступником міського голови Мукачева.

Однак, як повідомляють наші джерела, після звільнення з посади заступника міського голови він повністю відійшов від мукачівської команди. Останні роки – засновник ТОВ “КАРПАТСЬКА БУДІВЕЛЬНО-ТРАНСПОРТНА КОМПАНІЯ”. Проживає в місті Ужгород.

В Новий департамент ввійдуть три діючі структурні підрозділи міськради:

– Департамент міського господарства: міське майно, ремонти автошляхів, ремонти житлового фонду, прибирання, покоси, сміттєзвалище. Зараз Департамент очолює Володимир Бабидорич (управління майна очолює Тетяна Полтавцева, управління ЖКГ Олександра Турянчик).

– Управління капітального будівництва: саме через це управління виділяються кошти для здійснення капремонтів та будівництва садків, шкіл, медичних закладів, закладів культури, мереж водоканалу. Зараз управління очолює Адам Юрко.

– Управління муніципальної поліції. Широкі повноваження – від контролю за будівництвом і вивісками до штрафів за паркування. Зараз управління очолює Юрій Станко. Його посаду ще минулого року Богдан Андріїв пообіцяв одразу трьом представникам своєї команди – однак, так нікого з них поки що і не призначив.

Рішення про об’єднання було прийнято на минулій сесії міської ради.

До фігури нового керівника ні в кого питань не виникло – нічого поганого за ним не числиться, необхідний досвід і кваліфікацію під сумнів теж ніхто не ставить.

Головна інтрига – в кадрових питаннях. Адже повинна відбутись реорганізація підрозділів, а це тягне за собою звільнення і повторне прийняття на роботу всіх працівників.

Тому об’єднання цих трьох структур дає можливість легко позбутись частини працівників і керівників управлінь і відділів без можливості юридичного оскарження.

Хто ж залишиться на своїх посадах, кого звільнять і через кого пересварились депутати з мером – читайте незабаром на нашому каналі (t.me/zakarpatske_tv).