Вт. Кві 23rd, 2024

Головою Закарпатської обласної ради обрано Володимира Чубірка. Своїм обранням він завдячує Віктору Балозі.

На голосування поставили кандидатуру Володимира Чубірко. Його підтримали ОПЗЖ, ЄС, Команда Балоги, Рідне Закарпаття і Батьківщина. Слуга Народу, КМКС і За майбутнє участі в голосуванні не брали.

Спочатку Слуга Народу планувала висунути Олексія Іванчо, його кандидатуру затвердили в Києві і пообіцяли підтримку з боку фракцій Батьківщини та Рідного Закарпаття. Однак, виявилось, що підтримки з боку цих двох фракцій не буде і більшості за його кандидатуру нема. Тож Олексій Іванчо в таких умовах прийняв рішення відмовитись висуватись на посаду голови обласної ради.

По кандидатурі Володимира Чубірки певності не було. Саме по цій причині і переносили кілька разів сесії нібито через замінування. Насправді, не було певності в голосах за Чубірку.

Тож за справу взявся Віктор Балога (саме його креатурою виступає Чубірко). Як стало відомо редакції «Закарпатського телебачення», в останній день перед сесією включився фінансовий ресурс. Цей фактор і вирішив долю виборів – депутати, які вагалися, отримали додатковий стимул. Тож головою ради обрали Чубірка – 37 голосів ЗА.

Можна прогнозувати одне: політичні війни в області продовжаться, діалог з Києвом не налагодиться. З огляду на те, що саме зараз в парламенті розглядається бюджет на 2022 рік і вирішується, скільки коштів отримає кожна область, для Закарпаття такий розвиток подій не найкращий.