Чт. Кві 18th, 2024

Богдан Андріїв і депутати пересварились – не можуть поділити відкати з капремонтів на 30 млн.грн. Сформована міським головою депутатська більшість, яка весь рік дружньо голосувала за пропозиції Андріїва щодо виділення землі і приватизацію міського майна, захотіла більшого.

Адже, якщо за голосування по землі і майну гроші ділились між депутатами і мером, то відкати за капремонти Андріїв всі забирав собі. Сума відкатів за рік з цієї сфери складає не менше 30 млн.грн.

ЄС, ОПЗЖ і Слуги Народу (крім депутатів Волосянського і Штефаньо, які не голосують за земельні питання) об’єднались навколо Рідного Закарпаття і вирішили поборотись за ці 30 млн.грн.

Вони поставили Андріїву вимогу ділитися з ними не лише «земельними грошима», але і «капремонтними» відкатами. Для цього вони вимагали призначити головним комунальником Ужгорода їхню людину.

Проте мер вже третій місяць всіляко відтягує призначення, хоч нібито погодився. В понеділок на сесії було проголосовано останнє необхідне для цього рішення, однак мер все рівно не підписав розпорядження про призначення.

Тому в четвер більшість депутатів не з’явились в міськраду на сесію. Вони вирішили проігнорувати пленарне засідання, щоб натиснути на мера.

Правда, тиск вийшов дуже умовний – інтереси мера не постраждали від того, що засідання не відбулось. Ну і заодно депутати уникнули зустрічі з розлюченими виборцями, які прийшли захищати свої зелені зони від чергового дерибану.

Наступне засідання міський голова призначив на 29 листопада. Прогнозуємо, що до того часу Андріїв все ж домовиться з депутатами ,в якій пропорції ділити з ними 30 млн.грн. відкатів з комунальної сфери і сесія відбудеться. Тим більше, що на ній голосуються земельні питання – а з них депутати також спішать отримати свою долю.