Пт. Бер 29th, 2024

Вчора о 15:45 на спецлінію “102” звернулася жінка, мешканка Мукачева, яка знайшла вдома у шафі пістолет. Вона розповіла, що поралася по дому і натрапила на пістолет і відразу вирішила звернутися до правоохоронців.

Як виявилося, ця зброя належала її співмешканцю, 37-ми річному мешканцю Мукачева, з яким вони спільно проживали на вулиці Римського-Корсакова. Чоловік на той час перебував в лікарні і не знав про знахідку, яку надійно ховав у шафі будинку від сторонніх.

Після прибуття на місце події правоохоронцями було виявлено та вилучено пістолет газовий марки RG-88, калібру 9 мм без документів. На місці працювала слідчо-оперативна група для встановлення всіх обставин.

Попередня кваліфікація злочину — стаття 263 Кримінального кодексу України, а саме “Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами”.

Згідно наведеної статті — носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу — караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років. Бачити менше