Вт. Кві 23rd, 2024

Відповідний пост на своїй сторінці у фейсбуці зробив голова ГО “Карпатський дім” Віктор Щадей:

“Три фракції проголосували одноголосно: Рідне Закарпаття (Віталій Глагола), Європейська Солідарність (Андрій Риба), ОПЗЖ (Андрій Погорєлов).В «Слузі Народу» 2 депутати відмовились за таке голосувати (Олександр Волосянський і Валентин Штефаньо), інші депутати СН проголосували «ЗА».

В Батьківщині відмовився голосувати за забудову цвинтаря 1 депутат (Віктор Качур) – інші голосували «ЗА». Також не голосував за забудову кладовища депутат Євгеній Прозор. Нагадаю, в понеділок на сесії міськради депутати віддали під забудову частину військового кладовища, де похоронені військові 11 національностей (українці, чехи, поляки, угорці, австрійці, італійці, румуни).

Кладовище розташоване в мікрорайоні Шахта біля кардіоцентру. Частину території за допомоги урядів Чехії та Угорщини розчистили і встановили пам’ятні знаки. На іншій частині в 2010 р. професор УжНУ Федір Шандор висадив дерева. Саме цю частину між кардіоцентром, автозаправкою і шахтинським лісом і віддали депутати під забудову.

Багато ужгородців питали мене, які саме депутати голосували за таке ганебне рішення. Тож вирішив оприлюднити список поіменного голосування (він, до речі, висить на сайті міської ради). Думаю, що треба звертатись до депутатів від ваших округів з вимогою виправити ситуацію і більше за подібні рішення не голосувати.

Хочу подякувати депутатам міськради Олександру Волосянському та Валентину Штефаньо за порядність і принциповість – у вашому обличчі громада має своїх справжніх захисників. Ми в вас не помилились.