Чт. Бер 28th, 2024

Полосков залишається губернатором, Петров іде з посади, а нового голову облради обирати поки що не будуть: Київ “розрулив” конфлікт на Закарпатті.


Хоча ще нещодавно всі очікували “десанту” з Києва і представлення нового голови ОДА, Полосков залишається – як мінімум, до нового року. Остаточне рішення по Полоскову буде прийматись з огляду на те, яку позицію надалі займатиме «Рідне Закарпаття».


Голова обласної ради Олексій Петров іде у відставку. Відповідну заяву він озвучить в понеділок на сесії обласної ради – тоді ж депутати ще раз проголосують за це, вирішивши правову колізію (Вони вже відправляли у відставку Петрова, однак той не визнає її).


Нового голову ради в понеділок не обиратимуть – виконуючим обов’язки стане заступник голови облради Василь Іванчо («За майбутнє»).


Принципово домовлено, що новим головою облради стане представник фракції «Слуга народу». Це умова Офісу президента для збереження на посаді висуванця «Рідного Закарпаття» Полоскова. В «Слузі народу» тривають консультації, кого з 10 депутатів делегувати на посаду нового голови облради – остаточного рішення поки що нема.